Aydınlatma Beyanı


Kron Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. (“Şirket”) olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle, Şirket olarak tarafımıza iletilen tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVK Kanunu”) uygun olarak işlenmesine ve muhafaza edilmesine büyük önem atfetmekteyiz. 

Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Zaman zaman özel nitelikli kişisel veriler de dahil olmak üzere  kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından; işe alım süreci, istihdamın sevk ve idaresi, Şirketimizin kanuni yükümlülüklerini yerine getirebilmesi, bir hakkın tesisi, korunması yahut kullanılması için veri işlemenin zorunlu olması, Şirketimiz ile aranızdaki ticari sözleşmesel ilişkinin kurulması ve ifası, Şirketimizin meşru amaçları için yahut bu konuda onay vermiş olmanız halinde tarafınıza Şirketimize ait ürün ve hizmetlerin tanıtımı ve pazarlanması amacıyla ticari elektronik ileti gönderimi için kişisel verilerinizin işlenmesine gerek olması halinde toplanılacak ve kullanılacaktır. 

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Toplanan kişisel verileriniz işe alım süreci, istihdamın sevk ve idaresi, Şirketimizin kanuni yükümlülüklerini yerine getirebilmesi, bir hakkın tesisi, korunması yahut kullanılması için veri işlemenin zorunlu olması, Şirketimiz ile aranızdaki ticari sözleşmesel ilişkinin kurulması ve ifası, Şirketimizin meşru amaçları için yahut bu konuda onay vermiş olmanız halinde tarafınıza Şirketimize ait ürün ve hizmetlerin tanıtımı ve pazarlanması amacıyla ticari elektronik ileti gönderimi amaçları ile; Şirketimiz tarafından diğer çalışanlara, Türkiye’deki ve/veya diğer ülkelerdeki iş ortaklarımıza, müşterilerimize, iştiraklerimize, Şirket yetkililerine, tedarikçilere, hizmet ifasında bulunan kişilere, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir. 

Ayrıca, bu verileriniz yurt içinde/yurtdışında bulunan serverlara/programlara/clouda aktarılabilecektir.


Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar doğrultusunda Şirketimizin akdetmiş olduğu sözleşme ve yasadan doğan mesuliyetlerini eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi gayesi ile edinilir. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu metnin (1) ve (2) numaralı maddelerinde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. 

Veri Güvenliği

Şirketimiz, kişisel verilerinizi bilgi güvenliği standartları ve prosedürleri gereğince alınması gereken tüm makul teknik ve idari güvenlik kontrollerine tam uygunlukla ve muhtemel risklere karşı uygun bir düzeyde korumaktadır.

Kişisel Veri Sahibinin KVK Kanunu’nun 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi mevzuata uygun olarak Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en geç 30 gün içinde ücretsiz olarak cevaplandıracaktır. Eğer başvurunuza yazılı olarak verilecek cevap 10 sayfayı aşıyor ise, 10 sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise kayıt ortamının maliyeti kadar ücret alınabilecektir.

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri; 

•    Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
•    Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
•    Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
•    Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
•    Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
•    KVK Kanunu’nun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
•    İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
•    Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini 

talep etme haklarına sahiptir.

Haklarınızı kullanmak için, İ.T.Ü. Ayazağa Kampüsü, Koru Yolu, ARI 3 Binası, Teknokent, No:B401 Istanbul 34467 adresine bildirimde bulunarak veya info@kron.com.tr adresine e-posta göndererek bizimle iletişime geçebilirsiniz.